Coaching

 “Om een vlinder te worden moet je eerst stoppen met een rups te zijn. Sla je vleugels uit!” -onbekend

coachingCoaching medewerkers, managers, bestuurders en toezichthouders

Een groot deel van je leven breng je werkend door. Het is dus belangrijk dat je op je werk goed in je vel zit en dat je je kunt blijven ontwikkelen. Soms lukt dat niet door omstandigheden thuis of op je werk, of lijk je vast te lopen in een probleem, situatie of relatie. Je bekende gedrag werkt niet meer en je vertrouwde strategieën lossen niets op. Coaching is een effectieve manier om zicht te krijgen op persoonlijke motieven en drijfveren waardoor het mogelijk wordt om de situatie te veranderen.

Met coaching leid ik managers en medewerkers graag op een gestructureerde manier door een ontwikkelingsproces. Daarbij help ik om verkregen inzichten te vertalen naar actiepunten en de realisatie daarvan. Bij een coachingsvraag ga ik uit van kortdurende trajecten van twee tot tien gesprekken. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Werkwijze

In een kosteloos kennismakingsgesprek gaan we na wat je vraag is en bekijken we wat ik voor je kan betekenen. Als we besluiten met elkaar aan de slag te gaan, maak ik een globale schatting van het aantal gesprekken dat we nodig zullen hebben.

Vóór de coaching maak ik een overeenkomst met een offerte. Na tekening van de overeenkomst kan de coaching beginnen. We starten de coaching met het verder onderzoeken van je vraag. Als je doel helder is, kijken we naar je probleem, situatie of relatie. Dat doen we tijdens een gesprek, in ervaringsoefeningen en/of opdrachten. We zien elkaar bij voorkeur één keer in de twee weken. Dit geeft je de tijd om de coaching te laten ‘landen’ en het geleerde in praktijk te brengen. Als je je doel bereikt hebt of zelf verder kunt, ronden we de coaching af. De coaching is vertrouwelijk. De werkgever wordt dus niet op de hoogte gebracht van wat er tijdens de coaching besproken of gebeurd is.

 

Reacties zijn gesloten.